Den vassaste kniven i lådan

Idag skar jag mig på min nya razer sharp kökskniv från Ikea. Ellen har haft en liknande upplevelse med samma redskap, dangerous.
Kände mig som Gordon Ramsey innan cutet. Det har alltså inte varit fråga om min brist på teknik i köket, det har varit mina redskap som hindrat mig från att briljera i köket. Skönt att äntligen ha fått det bekräftat.


Dagens insikt: Givit upp min över optimistiska syn på fickparkering. Nu är jag realist, stor skillnad. Sparar tid och ångest.



Idag fick jag mina tänder rengjorda hos min kära mor a.k.a tandhygenist.
Det enda som kväser ur hennes munskydd när jag jämrande gapar (så stort jag kan) är - Jag trodde att boxare var tuffa!
Hon var dock nöjd över att jag fortfarande lyckas med bedriften av att aldrig ha fått karies. Som belöning fick jag ett paket tuggummi. Jag fick inte ens möjligheten att välja klistermärke. Hårt.

Dagens tanke: Varför har jag fortfarande inte investerat i en kalender? 

Dagens Hjalmar

Det man har vunnit är ingenting. Det man har förlorat är allt.
God natt
 

DLG

Jag är inte ett barn av min generation.
Down load generation är inte riktigt min melodi (uttryck som bekräftar min föråldrade livssyn). 
Detta är något jag kämpar dagligen med. Känns det som.
Det är inte det att jag inte kan hantera tekniska saker (efter pedagogisk instruktion) problemet ligger i mitt nästan orimliga ointresse för allt som har med knappar och elektronik att göra.
Exempel, jag har en ny mobil telefon. Tror ni att jag har bytat ringsignal från den standardiserade man får med på köpet? Svar nej.
När jag kollar på den nya mobil skärmen är det cirka fem symboler som jag känner trygghet och visst mått av intresse för. Allt annat är ointressant, tyvärr.
Börjar detta bli ett problem kan man fråga sig?
Ja, det skulle jag faktiskt påstå. När min 65 årige tränare använder sin Iphone som rondklocka på träningen känns det som en ganska konkret wake-up call.
En lösning på denna DLG ångest skulle kunna vara att attackera tekniken, bita tag i den och sen aldrig släppa. Detta är min mission. Jag ska bli grymt high tech, IRL! 
2010 kommer bli det året tekniken ville mig väl, och jag densamma. 
Detta innebär att ni inom en (snar?) framtid när ni känner för att läsa mina vardagsbestyr kommer att hänföras av den nya grafiken, det nya textformatet, och de bilder som kommer läggas upp. 
Dagens Hjalmar

Mitt liv har drömmens skumma och sällsamt förvirrade färg.
Adiós 

Och så fanns det ingen hejd

Jag har länge tänkt skriva, dragit mig för att skriva av olika skäl. Men nu finns det ingen hejd. Jag har massa oväsentligheter som måste förevigas i text, helst på en blogg, typ denna.
Har på senaste tid blivit smått besatt av Hjalmar Söderberg, allt han har skrivit verkar beröra mig djupt in till benmärgen.

Mig gick livet förbi.

Jag vill mycket som jag helst skulle vilja att jag inte ville.

Man vill inte vara den man är. Man vill vara den man inbillar sig man är.

Man väljer inte sitt öde. Och man väljer lika litet sin hustru eller sin älskarinna eller sina barn. Man får dem, och man har dem. Och det händer att man mister dem. Men man väljer inte.

Känns smått kvasi kulturellt att uttrycka beundran för ovanståendes ord. Men kände att jag ville dela med mig av denna genuina eufori.
Annars då? Mycket som hänt sedan senast. Om jag inte minns fel befann jag mig på Bali senaste inlägget. Det är mer än ett år sedan! Galet. Mycket hinner hända på ett år, mycket kan hända på en dag. Det tycker jag om.
Fick ett mail igår från Usman en kille jag träffade på Bali. Han var en f.d indonesisk proffsboxare och bodde med sin fru och tre söta döttrar i en enkel boning i  huvudstaden Denpasar. Usman jobbade som personlig tränare. Han var och är en av de snällaste människor jag någonsin träffat. Tack vara honom fick jag möjlighet att åka till ytterligare en boxningsklubb för att få sparring med flera duktiga killar.
Jag hoppas verkligen att jag får möjlighet att åka tillbaka igen!
I Malmö sken solen idag. Jag utnyttjade min balkong för första gången för fika syfte. Katta kom förbi på en snabb visit. Nu fattas bara anständiga balkongmöbler.
Hade föreläsning på skolan idag, idrottspykologi på schemat. Mycket intressant och givande.
De  enda ord jag skrev idag var - Påverka det du kan påverka.
Enkelt och koncist för alla er oroliga själar därute. Tåls att tänka på ibland.
Var i Köpenhamn i lördags med H.S.B och vår serbiska stridsvagn. Sparrade sex ronder mot Vinnie Skovgaard. Det är alltid givande, vi är i princip lika långa och väger samma. Hon har match nu den 24, skulle möte en belgiska. Trevligt!
Snart SM. Känner för att gå match nu, trevligt när suget att komma upp i ringen är så starkt!
Sprang en skön kvällsrunda på ribban ikväll. Blev inte attackerad av adhd gäss. Positivt.
Adjö.

RSS 2.0