Hva laver du?

De senaste dagarna har jag tagit upp min danska vokabulär, det är mysigt att slänga till med danska ord lite här och där. Det höjer stämningen tycker jag. Personliga favoriterna är ligeglad, selvfølgeligt och holde da op. Men den bästa av alla och vilken man måste gå upp i falsett för att klara är - Hva laver du!!?

Som barn hade jag endast tre svenska kanaler plus två danska, medan ALLA andra hade trean, femman m.m.
Men nu i efterhand kan jag se att det faktiskt  varit till en viss nytta. Eftersom jag läst så mycket danska på Tv så har jag tydligen utvecklat ett latent danskt ordförråd.

Igår morse sprang jag 10 intervaller på en "kulle" vid fälten. Det kändes bra med nya miljöer, och det var i princip inga flugor i min närhet som störde. Utopi.
Efter det begav jag min in till staden. Fikade med min kära vän Madeleine som kommit hem från en världen runt  resa med sin pojkvän. Senast jag såg henne var på avskedsfesten i november, så roligt att hon är hemma igen!

Efter det träffade jag Sverker som jag har mental idrottsträning med. Han är grym.

Därefter sprang jag upp på Teamworks kontor, de hade lite Afterwork. Blev smått nostalgisk där, men jag ska ju snart tillbaka dit. Det var jätte skoj att träffa alla igen och få lite uppdatering och skvaller.

Efter det mötte jag upp P och handlade mat. Tog det bara lugnt, kollade på Freddie got fingered. Sjukt bra film som jag inte sett på jätte länge.

I SAVED THE DAY !
                                                


Lockigt hår

Jag har än en gång gett mig in på livet som en pudel. Under hela mitt liv har jag sörjt det faktum att jag föddes med rakt hår. För tre år sedan tog jag tag i det och  permanentade mig för första gången.
I förra veckan tvingade jag min frisör Alexandra att gå med på att döda mitt hår i form av ännu en permanent.
I en halvtimme försökte hon övertala mig från att avstå. Det är ju så att man inte ska permanenta hår som är blont, och lite slingat. MEN jag ville ha lockigt hår, och när jag vill något så blir det så.

Sen hör det till att jag inte är särskilt rädd för att göra impulsiva saker med håret. Det växer ändå som gräs.
Tyvärr är det inte så att man vaknar upp som guldlock varje morgon, det krävs att man jobbar upp dessa lockar. Men jag känner mig nöjd med lite variation.
Jag kommer med stor säkerhet att tröttna på det inom en vecka, men då hittar vi på något annat kul.

Idag har det varit väldigt drygt att sitta instängd i ett klassrum. Det är inte det att lektionen är dryg, vi har en väldigt engagerad lärare, Men problemet är att jag halvsover mig igenom allt från nio till tolv. Jag måste seriöst sitta och hålla uppe mitt huvud, blunda varannan minut för att jag inte orkar hålla ögonen öppna. När jag är SÅ trött känner jag för att gråta. Men det kan man ju inte göra när man disskutera Boston matrisen..

Nu är det snart träning, sen ska jag in til stan och käka middag på Lemongrass med en vän. Trevligt värre.

- På en torsdag! För att citera Johan Glans


Hej då 



Harar på ängen

Fördelen med att bo lite off bland ängar och fält har jag upptäckt den senaste tiden. När jag springer där, nyvaken längs fälten på morgnarna så brukar jag ha en real life hare framför mig. Det är lite fräckt, jag vill inte påstå att jag försöker springa ikapp den eller så, men det är ju alltid bra att ha en hare framför sig när man springer. Har jag hört.

Nu är det ganska lagom temperatur på morgonen, men för någon vecka sedan när det var mycket varmare så hade jag vissa svårigheter med att löpträna. När det blir lite varmare så börjar alla knott (små äckliga onödiga flugor) vakna till liv. Jag minns med trauma särskillt en dag när jag i princip klöktes där ute bland fälten.
Jag sprang med båda händerna för hela ansiktet, jag avstod under flertal meter från att inta något syre i rädsla för att en knott skulle slinka med. Som grädde på moset fick jag ett knott i ögat. DET var nasty. Jag blev hysterisk. Det störde mitt motionerande. Allt pågrund av dessa små flygande kryp.

Det här med små flugor kombinerat med obehag är inget nytt för mig. Det började tidigt, som liten var jag livrädd för små banan flugor. Om de var i min närhet drabbades jag av svår panik, så svår att min mamma tillslut funderade på att ta mig till psykolog. Man kan ju fråga sig varför jag väljer att offentliggöra detta här, men som de säger på Oprah när de har fläkt  hela sitt privatliv inför miljontals tittare  - Kanske finns det någon där ute som också lider av denna fobi, och som gått och trott de var ensamma där ute. Men det är ni inte, hör ni det.

I skolan idag lärde vi oss allt om moms, affärsstrategi med mera. Kan väl inte påstå att det är det roligaste här i världen. Men nödvändigt är det allt. Eller vad säger ni?

Adiós

Falsterbo med wife

Idag började jag dagen på näsets läkargrupp än en gång för att göra nya andingstester. Jag är tydligen inte allergisk mot något, därför skall jag göra ytterligare prover  för att se vad som är problemet.

Felicia kom hem till mig precis när jag skulle kolla på Oprah. Men det gjorde inget för det var ett tråkigt avsnitt, handlade om kvinnor i klimakteriet som skulle lära sig att lyssna på deras kroppssignaler (värmesvallningar, huvuvärk och yrsel). Jag känner att jag inte riktigt är där än.

Vi drog till Falsterbo, Felli skulle inhandla falsterbotofflor i födelsedags present. Medan kvinnan i butiken målade på några gäss, tog vi en kaffe på Kust.

Sen var Toppengallerian nästa. Att hitta student presenter till killar är som att fiska utan metspö. Jag vet, det är en väldigt dålig jämförelse, men det är det enda jag kan slå till med för tillfället.
I alla fall så fick vi många bra tips och förslag. Toppengallerian är verkligen soft, det säger jag inte bara för att jag jobbar där, men det är soft. Det är inte bara pensionärer och småbarnsfamiljer som uppskattar det. Alla gör det. Eller alla som är väldigt bekväma och vill ha allt inom samma område. Jag, med andra ord då.

Idag var Shippen med på träningen. det är alltid roligare då. Tråkigt bara att hon ska ha så mycket problem med sin stackars rygg.

Lite bilder från i lördags innan KB.
 
 Casa de Ellen                 Gnägg

 Mina snygga homies      Försökt till att se krampig ut..


Nu ska jag kolla film med wife.

Adjö
 

Astmatisk?

Idag var jag på Näsets läkargrupp för att kolla om jag har någon form av ansträngningsastma. Under ett flertal år när jag tävlat och tagit ut mig i match har jag fått problem med andning, efteråt kan jag inte sluta hosta och det känns som någon sitter på mitt bröst.

Eftersom denna bieffekt oftats kommer efter jag boxats klart, så har jag aldrig tänkt på att kolla upp anledningen till det. Min kondition är ju för övrigt utmärkt, men det är lite påfretsande mentalt att veta att det kommer att kännas som ena lungan är pungterad efter avklarad match. Jag tror det är en mix av hög anspänning i match, stress och stor fysisk påfrestning.

Idag fick jag i alla fall göra massa olika inhalerings tester. Tydligen ska man ligga mellan 5 och 20 på en skala, jag låg på 33. Det är inget farligt alls men det visar på att det kanske finns någon slags irritation i luftrören, antingen i form av allergi eller ansträngningsastma. 
Nåväl det är bra att kolla upp det ordentligt, vill ju kunna vara 100 % i ringen när det gäller.

Robin och Christer åker över till Polen i helgen, det är en proffsgala och Robin skall gå en förmatch till den. Låter coolt!
Jag tänker ju såklart utnyttja att de åker över til Polen. De ska få ta med min 10 000 kronors check som jag innehaver på ett polskt suspekt möbelhus. Denna check "vann" jag på EM i Warsawa -06..undrar bara när utgångsdatumen är. Om de kan deala till sig två hundra spänn eller kanske ett par brädor så är jag helnöjd.

  Sekunderna innan jag mottager min bygg Check.
 (Trind med ett osjs) (o säkert joker smile)


Det viktigaste av allt med deras Polen resa är dock inte möbel checken och eventuell vinst för Robin, det är nämligen min möjlighet att  importera hem mitt favorit läppglans.
Detta Lóreal glamshine nr 221 inhandlade jag i Warsawa -06, det var ett impulsköp som förändrarade mitt liv. En djup rosa nyans av sällan skådat slag. Vilken lycka, och vilken olycka när jag insåg att denna nyans var exclusive för just Polen. Tydligen finns inte denna polskirosa nyansen någon annanstans, tro mig jag har letat.
Robin har ju tidigare redan fått inhandla två stycken till mig när han var där, han borde vara van nu.
Kan man tycka.
 

Smack

The promise

Fin låt som jag upptäckte när jag lånade Ciz Ipod.


Mors dag

Idag är det mors dag. Min kära mor fick en parfym av mig och mina systrar. Jag tror jag kan ha haft en viss påverkan i hennes expanderande antal av parfymer. Mitt intresse (beroende) av att införskaffa varierande dofter är tydligen smittsamt. På bara några månader har nu min kära mor utökat sitt parfym stash med hela tre nya dofter. Jag känner mig nöjd.

Den ljuvliga doft hon fick idag var Stella McCartneys nya sommardoft Sheer. Den är, som jag skulle beskriva det otroligt fräsch och frisk. Lite som att kliva in i en trädgård med rosor.




Gårdagen var väldigt trevlig. Började med en lång löptur längs havet, sen lite snabba ärenden. Jag, felicia och Ellen gick på stan på eftermiddagen. Mitt mål var att investera i något nytt somrigt. Det gick sådär. Eftersom jag endast verkar trivas i färgskalor som svart,vitt, grått och marin så är det en inre kamp att försöka sig på färglada mönstrade historier. Så ingen shopping för min del. Jag lånade istället en  svart mjölkpige kjol av Felicia.
Den var käck.

Ciz joinade sen lagom till maten. Det blev pasta sallad med grillad kyckling, feta ost och oliver. Efterrätt jordgubbar med glass.

Sen kom resten av folket. Det blev inte mycket fokus på Eurovision under kvällens gång, det gjorde ont i mig. Jag har svårt att erkänna det men jag (och ciz) är Eurovision NERDS. Vi pratar fortfarande om Tysklands bidrag -05. Vi kan fortfarande nynna på Greklands bidrag från -04. Och ja, vi älskade Serbiens vinnande bidrag förra året.

Lite väl korrupt har det blivit, men det hör till. Annars hade det ju varit som att kolla på ett stort internationellt idol. Hur roligt skulle det var om det var den mest talangfulla som vann. Nej, precis.

Imorse körde jag och Hulken intervall träning vid kullen,10 varv upp och ner blev det. Sen slog vi av oss på säck.

Nu ska jag försöka bli brun.

Adiós.


Fredag


Det blev impulsiv utgång igår efter jobb i affären. Jag Vraket och Sara möttes upp på lilla torg. Hann snacka lite med Teuta sen satte vi oss på Koi. Väl där träffade vi min kusin Emily och hennes kompis Malin. 

Kvällen slutade på Hipp. Det var allt lite hippt men det var inte KB. KB är nice.

image3

Kusin Vitamin.


Ikväll är det KB Deluxe. OM jag ska äga scenen.


Att svettas

Kom precis hem från en monster träning. Jag är genom blöt av svett, och ja medan jag skriver detta har jag ännu inte hunnit (prioriterat) att duscha.

Jag och hulken började uppvärmingen utomhus i det fina vädret, under vår löptur stannade vi till vid "stora kullen". Här i Skåne är vi ju inte särskillt bortskämda med varierande terräng så det gäller ju att ta vara på de upphöjningar som finns i vår natur.  Denna kulle fungerar alldeles utmärkt som intervall träning, sju varv upp för den allt vad man kan fungerade som en lagom aptitretare för vad som sedan väntade på klubben. 

Väl där blev det skugg med tennisboll. Sen blev det hård fys träning med hantlar fyra ronder x 2 min. Efter det var det hårdkörning med medicinkast och situps varvat med armhävningar 4 set. Sen körde vi statisk magträning med medicinboll, därefter körde vi spänsthopp med medicinboll. Som ni förstår kan man vara mycket kreativ med medicin bollar, man kan i princip göra allt förutom att spela basket med dom.
Passet avslutades med snabbhet och explosivitet på säck.

OM jag var svettig! Men det är så sjukt skönt att träna sådär att det bara rinner och porlar salt svett, det känns liksom renande tycker jag. Jag blir fri från alla mina synder.

Denna torsdag började med att jag försov mig. Inte bra, jag som skulle vara fräsch och snygg idag. Hade ju stora planer på att tvätta håret. Men det blev torrshampo och en mycket konstnärlig uppsättning av mitt hår.

Hände det något mer revolutionerande idag?

Svar ja. Idag cyklade jag för första gången i mitt liv i Malmö City, verkligen uppe i smeten. Det var skoj, lite living on the edge och det vet vi ju alla att jag gillar. Jag och Christel käkade lunch på lilla torg i solskenet.
Jag blev djupt sentimental eftersom det påminde mig om saknaden av min praktik, och det faktum att det är mycket trevligare att luncha runt lilla torg än runt Värnhem. Mat är gott.

Tror att jag har sifferdyslexi, någon som vet om detta existerar på papper? Vem väljer frivilligt att bli bokförare?
Bruttomarginal är ett väldigt intressant påfund. För alla er som inte redan visste det.

På återseende







I'm back!



Hej gott folk!

Äntligen har jag tagit mig samman, strukturerat upp de tekniska bekymmer jag skjutit upp på grund av tidsbrist och diverse. Det känns lite märkligt att skriva igen, det känns som jag har kommit av mig. Men det får ni leva med.

Det har ju hänt en hel del sedan jag senast lät orden flöda fritt. Jag vann SM uppe i Boden, jag har gjort en 4 veckors praktik på Teamwork Bemanning i Malmö och mycket mycket mer. Det går ju liksom inte att babbla om allt nu i efterhand, jag får göra snabba flashbacks lite här och där helt enkelt.

Vi kan ju börja med dagens bravader för att vara riktigt tidsenliga.

Vaknade kvart i sju, på med kläder och joggingskor. Ut och sprang en ganska lång och skön runda innan frukost. Sen var det skola i Malmö från nio till fyra. Vi har påbörjat ett nytt block nu efter vår LIA, företagsekonomi och marknadsföring. Det är ju intresant att lära sig att hushålla med pengar som det heter. Tror att det kan vara bra för mig. Jag är ju av den typen som för kassabok i syfte för att komma ihåg vilka prylar det nu var som jag skulle inhandla. Jag har nu börjat förstå att dess egentliga syfte är att minska utgifter, låter intressant.

Efter skola var det träning. Skräll.
Jag var inte så sugen på att gå in i en svettig boxarlokal, min kropp skrek efter friskt syre efter att ha suttit i ett klassrum hela dagen. Så efter viss övertalning av H.S.B fick jag springa utomhus istället för att värma upp inne som vanligt.  När jag väl sprang ute i solskenet slog det mig hur åldern har börjat sätta sig in och gripit tag i mitt psyke. Ok, jag är endast 20 (drygt) men att njuta så som jag gjorde idag av att vara ute i naturen var lite väl mycket.
Efter min löptur längst kusten sparrade jag mot Emil, alltid lika bra. Negativt avslut på min träningsdag var att jag fick kramp deluxe i högerfoten. Sprungit för mycket, druckit för lite. Fy.

Igår kväll var jag Shippen, Kaj och Gustaf på en sväng om hos Landshövdingen i Residensen på Stortorget.
Jag och Shipra var inbjudna för att ställa upp i ett nytt projekt som MAI och Rädda Barnen arrangerar. Det heter 10k och går ut på att man ska springa 10 km för att driva in sponsorpengar till barn i bl a Afghanistan. En bra ide med andra ord. Tyvärr kommer jag inte kunna närvara på loppet, befinner mig i Turkiet på tävlingar då.

Efter tillställningen hos Hövdingen satte vi oss på Lilla Torg, trevligt värre. Vi fick sedan sällskap av två MIF killar som också gästat Residensen. Det blev heta disskussioner om hurvuvida ishockey är en flicksport gentemot boxning eller inte. Sånt är alltid trevligt. Tycker jag.
Kvällen avslutades gemytligt  hemma hos G med ett litet maraton av The office avsnitt och Icas vegetariska pizza, som för övrigt inte är att underskatta. 

Dagens citat - Ta två djupa!

Ciao 


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0